Restaumatic Arrow icon Ellipsis Przejdź do głównej zawartości Koszyk
Nowość!
Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.
Kaszubski młyn logo
  • Start
    • Strona główna
    • Domki noclegowe
    • Opinie
  • Menu
  • Domki przy Młyńskiej Strudze
  • Promocje
  • Galeria
  • Kontakt

Menu

  1. Start
  2. Menu
Kaszubski młyn logo
  • Start
    • Strona główna
    • Domki noclegowe
    • Opinie
  • Menu
  • Domki przy Młyńskiej Strudze
  • Promocje
  • Galeria
  • Kontakt
  • Start
    • Strona główna
    • Domki noclegowe
    • Opinie
  • Menu
  • Domki przy Młyńskiej Strudze
  • Promocje
  • Galeria
  • Kontakt
  • Przystawki
  • Sałatki
  • Zupy
  • Dania z ryb
  • Dania z drobiu
  • Dania z mięs
  • Dania bezmięsne
  • Pierogi i dania mączne
  • Menu dla Dzieci
  • Desery
  • Napoje zimne
  • Napoje zimne domowej roboty
  • Napoje gorące
  • Piwo
  • Drinki alkoholowe i bezalkoholowe
  • Wina

Menu

  • Przystawki
  • Sałatki
  • Zupy
  • Dania z ryb
  • Dania z drobiu
  • Dania z mięs
  • Dania bezmięsne
  • Pierogi i dania mączne
  • Menu dla Dzieci
  • Desery
  • Napoje zimne
  • Napoje zimne domowej roboty
  • Napoje gorące
  • Piwo
  • Drinki alkoholowe i bezalkoholowe
  • Wina

Przystawki

Przystawki

  • Śledziowe trio

    (150 g) śledzik korzenny, śledzik w śmietanie i śledzik po kaszubsku z ciepłą mini bułeczką
  • Bretlingi kaszubskie

    (150 g) z dipem z ogórka kiszonego

    Chrupiące małe szprotki bałtyckie, zwane przez Kaszubów bretlingiem (brètlingiem), obtoczone w mące i smażone na głębokim tłuszczu. Danie wpisane na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim
  • Zylc - galareta z nóżek z czerwoną cebulką i marynowanymi grzybkami

  • Plińce z musem śmietanowo-koperkowym, łososiem grawlax i kawiorem

    (200 g)
    Plińce to kaszubska nazwa utartych ziemniaków smażonych na patelni w postaci placków. Danie wpisane na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim.
  • Plińce ze śmietaną i domową konfiturą jagodową

    (200g)

Sałatki

Sałatki

  • Sałatka z gruszką

    grillowana gruszka, mieszanka sałat, kruszony ser, pestki dyni i słonecznika, żurawina, sos vinegrette, (300 g) a do tego ciepłe mini bułeczki
  • Sałatka z wątróbką i malinami

    mieszanka sałat, wątróbka gęsia, malinowy mus, balsamico di Modena, maliny i cebulka, (300 g) a do tego grzanka z chałka

Zupy

Zupy

  • Rosół królewski

    z domowym makaronem (300 ml)
  • Czernina

    słodko-kwaśna zupa z kaczej krwi z domowymi kluseczkami (300 ml) – zupa serwowana tylko w weekendy

    Wpisana na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim
  • Polewka z ryb po kaszubsku

    na białym winie rybą wędzoną i surowym żółtkiem (300 ml) z ciepłą mini bułeczką Wpisana na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim
  • Zagraj - tradycyjne zupa pomorska i kaszubska podawana z kiszona kapustą

  • Zupa dziadowska na maślancez chipsami z boczku

  • Zupa sezonowa

    (300 ml)

Dania z ryb

Dania z ryb

  • Filet z łososia

    (200 g) pieczony z masłem czosnkowym podawany z ziemniakiem i kremowym serkiem oraz sałatą z sosem vinegrette
  • Fish and Chips

    (220-250 g) ryba z frytkami i surówką sezonową
  • Pulki ze śledziem

    Śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem (200 g) z pieczonymi ziemniakami
  • Szmurowany pomuchel z boczkiem (200 g) sosem z borowików podawany z opiekanymi ziemniakami

    Szmurowany pomuchel to tradycyjna kaszubska potrawa oparta na połączeniu dorsza z boczkiem natomiast

Dania z drobiu

Dania z drobiu

  • Pierś z kaczki

    (200g) z orzechowym purée ziemniaczanym, karmelizowanymi marchewkami i pikantną brzoskwinią
  • Férkasë

    udko z kury w kaszubskim sosie z agrestem i rodzynkami (250 g) podawane z ryżem na sypko i domowymi piklami z dyni

    Danie zazwyczaj goszczące na stołach kaszubskich podczas ważnych uroczystości: wesel, komunii, chrzcin czy świąt.
    Wpisane na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim
  • Rolada z indyka z grzybami

    (170 g) i sosem z sera z niebieską pleśnią podawana
  • Filet z kurczaka z sosem kaparowo - cytrynowym na białym winie (200g)

    z puree ziemniaczanym oraz blanszowaną fasolką szparagową

Dania z mięs

Dania z mięs

  • Schabowy z kością

    (170 g) smażony na smalcu z ziemniakami puree oraz szmurowaną kapustą na wędzonce

    Szmórowónô kapùsta na wędzonce została wpisana na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim
  • Żeberka z sosem śliwkowym

    (200-250 g), pieczonymi kartoflami i surówką z białej kapusty
  • Golonka

    (550-600 g) z zasmażaną kiszoną kapustą oraz opiekanymi ziemniakami serwowana z dwiema musztardami i ostrym chrzanem
    Danie dla szczególnie głodnych
  • Stek siekany z dwóch mięs

    (wołowiny i wieprzowiny 170g) z sadzonym jajkiem i prażoną cebulką a do tego zapiekane kartofle i ogórki małosolne
  • Ozór wołowy w sosie chrzanowym z ziemiacznym puree i marynowanymi buraczkami

Dania bezmięsne

Dania bezmięsne

  • Pulpeciki z soczewicy i kaszy jaglanej

    w sosie pomidorowym z cukinią (500g)
  • Boczniaki a’la strogonow

    podawane z puree ziemniaczanym i miksem sałat z sosem winegret

Pierogi i dania mączne

Pierogi i dania mączne

  • Pierogi z jagodami

    polane śmietaną (6 szt.)
  • Pierogi ruskie

    okraszone boczkiem i cebulką (6 szt.)
  • Pierogi z gęsiną

    z sosem rydzowym (6 szt.)
  • Pierogi z pieczoną kaczką

    (6 szt.) obsmażane na maśle podawane z ćwikłą z chrzanem i kwaśną śmietaną
  • Domowy makaron

    z sosem śmietanowym z łososiem (100g) i suszonymi pomidorami

Menu dla Dzieci

Menu dla Dzieci

  • Rosół

    (180 g) z makaronem
  • Nugetsy z kurczaka

    (100 g) z frytkami i surówką
  • Domowe paluszki rybne

    (100 g) z frytkami i surówką
  • Frytki

    (150 g) z ketchupem
  • Naleśniki

    z nutellą i bitą śmietaną (2 szt.)
  • Lody ( 2 gałki)

Desery

Desery

  • Szpajza cytrynowa /Cytronszpajza (120 ml) z bitą śmietaną

  • Zupa nic, - tradycyjny polski deser według receptury z 1895 roku - sos waniliowy z delikatnymi piankami, bitą śmietaną , owocami i musem malinowym

  • Tort miodowo - kajmakowy z orzechami włoskimi

  • Ruchanki z jabłkami i fjutem

    czyli technicznie rzecz biorąc racuchy drożdżowe z melasą z buraka cukrowego. Co do genezy samych nazw, jest kilka teorii. Jedna z nich mówi, że ciasto na ruchanki musi być dobrze wyruchane czyli wyrobione, zaś fjut to w gwarze Kaszub Wielkich syrop lub powidła.
    Produkty wpisane na listę produktów tradycyjnych w woj. pomorskim i kujawsko - pomorskim
  • Szarlotka na palonym maśle z solą morską

    serwowana z domowymi lodami również na palonym maśle
  • Brownie

    ciastko z gęstej masy czekoladowe, podane z kulką lodów śmietankowych i sycylijskim sosem pistacjowym
  • Lody waniliowe (3 gałki) z ciepłym musem malinowym oraz bitą śmietaną

  • Kawa mrożona z gałką lodów waniliowych oraz bitą śmietaną

Napoje zimne

Napoje zimne

  • Świeżo wyciskany sok z pomarańczy 0,2l

  • Domowa lemoniada cytrynowa 0,3l

  • Sok Cappy 0,25l jabłko

  • Sok Cappy 0,25l pomarańcza

  • Sok Cappy 0,25l czarna porzeczka

  • Sok Cappy 0,25l multiwitamina

  • Coca Cola 0,25l

  • Fanta 0,25l

  • Sprite 0,25l

  • Tonic Kinley 0,25l

  • Fuzetea 0,25l

  • Cisowianka Perlage - butelka 0,3l

  • Cisowianka Perlage - butelka 0,7l

  • Cisowianka Classique Naturalna- butelka 0,3l

  • Cisowianka Classique Naturalna- butelka 0,7l

Napoje zimne domowej roboty

Napoje zimne domowej roboty

  • Kwas chlebowy naszego wyrobu - tylko naturalne składniki, bez konserwantówq i sztucznych barwników, w wersji jasnej i ciemnej 0,5 litra

  • Świeżo wyciskany sok z pomarańczy (0,2 l)

  • Domowy kompot z owcami (kubek 0,25 l.)

  • Domowy kompot z owocami (dzbanek 1 l.)

  • Domowa lemoniada cytrynowa (0,3 l)

  • Domowa lemoniada cytrynowa (dzbanek 1 l)

Napoje gorące

Napoje gorące

  • Herbata Dilmah (czarna, zielona, owocowa …)

  • Herbata rozgrzewająca – czarna herbata z miodem, imbirem, goździkami, anyżem i pomarańczą

  • Espresso - mała, mocna, aromatyczna kawa

  • Espresso Macchiato – espresso z odrobiną piany mlecznej

  • Espresso Doppio – podwójne espresso

  • Cafe Lungo – „przedłużone” espresso

  • Cappucino – espresso z pianą mleczną

  • Latte Macchiato– lekka trzywarstwowa kawa mleczna

  • Flat White – podwójne espresso z gorącym mlekiem

  • Cortado – espresso z gorącym mlekiem

  • Czekolada na gorąco z bitą śmietaną

Piwo

Piwo

  • Piwo z browaru w Gościszewie różne rodzaje 0,5 litra

  • Piwo beczkowe Książęce Zielony Lager i Kozel 0,5 litra

  • Piwo beczkowe Książęce Zielony Lager i Kozel 0,3 litra

  • Piwo butelkoe Książęce 0,5 litra

  • Piwo butelkowe Tyskie 0,5 litra

  • Lech Free 0% 0,5 litra

  • Piwa smakowe Lech Free 0,3 litra

Drinki alkoholowe i bezalkoholowe

Drinki alkoholowe i bezalkoholowe

  • Aperol Spritz

  • Hugo - Prosecco (150 ml), syrop z kwiatu bzu, woda gazowana, sok z limonki

  • Martini Spritz Martini Bianco (60 ml), prosecco (60 ml), woda gazowana, sok z limonki

  • Prosecco (150 ml)

  • Mojito Virgin (0,25 l) limonka, mięta, cukier brązowy, Sprite

  • Tropikalne Orzeźwienie (0,25 l) sok pomarańczowy, syrop brzoskwiniowy, syrop malinowy

  • Espresso tonic – (0,25 l) kawa espresso, tonic, limonka

Wina

Wina

  • Szeroki wybór win sprowadzanych przez nas bezpośrednio z niewielkich hiszpańskich winnic znajdą Państwo w Karcie Win w restauracji

  • Wino domowe – kieliszek (0,15 l) białe lub czerwone

  • Wino domowe – karafka (0,25 l) białe lub czerwone

  • Wino domowe – karafka (0,5 l) białe lub czerwone

  • Wino grzane z przyprawami korzennymi i pomarańczą (0,2l)

  • Piwo grzane z miodem, imbirem, kardamonem i cytryną (0,3l)

Kaszubski młyn logo
Młyńska 11, 84-113 Wierzchucino
Telefon: 697 808 070
E-mail: restauracja.kaszubskimlyn@gmail.com
Mapa dojazdu

Obserwuj nas na:

Gotówka, karta lub szybki przelew

Zamów online

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Deklaracja dostępności | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Ok

Nowość!

Mamy najlepszy w Polsce system zamawiania jedzenia online.
Gotówka, karta lub szybki przelew
Bez logowania i rejestracji
20 sekund i załatwione!

OK!